اصفهان را نصف جهان لقب دادهاند و دلیل آن صرفاً به معماری و وفور بناهای تاریخی محدود نمیشود. تنوع زمینههای هنری و صنایع دستی نیز یکی از دلایلی است که اصفهان را آنقدر بلایق میکند تا نصف جهان لقب بگیرد. اگر نگاهی به تاریخ هنر بیندازیم متوجه خواهیم شد که این شهر همواره آثار ماندگار و جذابی را به ایران هدیه کرده است. شهری که گوشه گوشه آن به برکت دستان توانمند هنرمندان اصفهانی آراسته شده است. از دیوارهایی که نگارههای زیبا روی آن نقش بسته است تا درها و پنجرههایی که به لطف منبت و معرق تزئین شدهاند. اما تمام اینها تنها مانند قطرهای از دریای هنر و صنایع دستی اصفهان است. در همین راستا تصمیم گرفتهایم در این مطلب از زاوشدرباره مراکز خرید صنایع دستی در اصفهان صحبت کنیم. این مراکز خرید توانستهاند در طی قرنها پایه و اساس اقتصاد سنتی را در این منطقه استوار و مستحکم نگه دارند.
میدان نقش جهان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شهر اصفهان محسوب میشود. در این میدان تعداد زیادی از بناهای تاریخی و باستانی اصفهان جای گرفته است. اما این ابنیه تنها جاذبه میدان نقش جهان نیست. شما میتوانید به بازار صنایع دستی بسیاری نیز در این بخش از اصفهان دسترسی داشته باشید. تعداد زیادی حجره در اطراف میدان نقش جهان وجود دارند که میتوان آنها را از مراکز مهم خرید صنایع دستی اصفهان محسوب کرد. در این حجرهها میتوانید به دیدن انواع مختلف صنایع دستی مانند ظروف مسی، انواع آثار قلمزنی، ظروف مسی، فرش و مواردی از این قبیل بروید. همچنین اگر قصد خرید سوغات از اصفهان را دارید میتوانید به بازار بزرگ اصفهان که در مجاورت همین میدان قرار گرفته مراجعه کنید.
بازار قیصریه نیز یکی از بازارهای تاریخی این شهر است که به دوره قاجاریه و صفویه برمیگردد. این بازار علاوه بر معماری باشکوه خود یکی از بهترین مراکز برای گشتوگذار، خوردن خوراکیهای سنتی اصفهانی و خرید صنایع دستی است.
بین تمام مراکز خرید صنایع دستی در اصفهان، سرای هنرمندان را میتوان یکی از موفقترین این بازارها دانست که طی سالهای متمادی اقدام به ارائه انواع مختلف صنایع دستی نموده است. خوب است بدانید سرای هنرمندان از معدود بازار صنایع دستی در اصفهان بوده که محصولات آن از شناسنامه اصالت برخوردار است. از جمله مزایای سرای هنرمندان میتوان به تنوع در صنایع دستی، قیمت مناسب و فروش آنلاین آن اشاره کرد. از جمله محصولاتی که در سرای هنرمندان عرضه میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قلمزنی: محصولات تولید شده در صنایع هنرمندان از تنوع بالایی برخوردار است. با این حال این مجموعه به شکل تخصصی در زمینه قلمزنی فعالیت میکند. قلمزنی هنری باستانی است که از دوره هخامنشیان در ایران و خصوصا اصفهان باقی مانده است. هنگامی که هنرمندان با استفاده از هنر قلمزنی به ظروف مسی، نقرهای و برنجی روح و صورت دیگری میبخشند میتوان به عمق این هنر پی برد.
ظروف نقره:تولید ظروف نقره و ملیلهکاری نیز یکی دیگر از محصولاتی است که در سرای هنرمندان عرضه میشود. در ملیلهکاری از مفتولهایی از جنس نقره به ظریفترین شکل ممکن برای ساخت ظروف استفاده میشود. اصولا ظروفی که با نقره ساخته میشوند به دلیل گران بودن نقره از قیمت بالایی برخوردارند. با این حال در سرای هنرمندان سعی شده است ظروف نقره و انواع و اقسام ملیلهکاریها از قیمت مناسبی برخوردار باشند. یکی دیگر از ویژگی های مهم این سرا این است که شما مستقیما از تولیدکنندگان صنایع دستی خرید میکنید.
از دیگر محصولات این مرکز میتوان به میناکاری، خاتمکاری، فیروزهکوب، قلمکاری، قاب خاتم کاری و قلمزنی روی مس، گل نقره، انواع جعبه و بسیاری از موارد متنوع دیگر اشاره کرد. در سرای هنرمندان به آدرس زیر منتظر دیدار شما عزیزان هستیم.
آدرس: خیابان کاوه حدفاصل پل چمران و 4راه باهنر انتهای کوچه 26
یکی دیگر از مراکز گردشگری اصفهان، چهار باغ عباسی است که البته یکی از مراکز خرید صنایع دستی در اصفهان نیز محسوب میشود. بررسیها قدمت چهار باغ عباسی را به دوره صفویه برمیگردانند. میدان نقش جهان در نزدیکی چهار باغ عباسی قرار دارد. در صورتی که برای گردشگری به این منطقه میروید به هیچ عنوان از فروشگاههای صنایع دستی واقع در چهار باغ عباسی غافل نشوید. در فروشگاههای چهار باغ عباسی هم صنایع دستی ارائه میشود و هم کافه و رستوران در آن حوالی وجود دارد. با حضور در رستوران سنتی و کافهها در اطراف این چهار باغ میتوانید خستگی در کنید.
یکی از بازارچه های کمتر دیده شده در اصفهان بازارچه مسقف و سنتی علی قلی آقا است که واقع در خیابان بیدآبادی می باشد. قدمت این بازارچه به دوران صفویه بر می گردد. در این بازارچه و کوچه کنار آن علاوه بر دکان ها و مغازه های مختلف که مایحتاج روزانه مردم را بفروش می رسانند انواع کارگاه های صنایع دستی اصفهان اعم از قلمزنی بر روی ظروف، دواتگری (ساخت زیر ساخت) و فیروزه کوبی وجود دارند.
ناگفته نماند که در کنار بازارچه علی قلی آقا می توانید از مسجد قدیمی و حمام علی قلی آقا(از بازماندگان دوره صفوی) هم که از بناهای ارزشمند تاریخی اصفهان به حساب می آیند دیدن کنید. بازارچه رحیم خان واقع در خیابان طالقانی و همین طور بازارچه دردشت در خیابان ابن سینا دو بازارچه مسقف قدیمی اصفهان هستند که کارگاه های کوچک صنایع دستی در آن فعالیت می کنند. البته اکثر این کارگاه ها، قلمزنی بر روی ظروف می باشند.
یکی از مطرحترین و مجللترین مراکز خرید در اصفهان مجتمع کوثر نام دارد. این مرکز که در چهار باغ بالای اصفهان جای گرفته شامل بیش از 450 واحد تجاری است و کالاهای آرایشی و بهداشتی، کیف و کفش، عطر و ادکلن، موبایل و لوازم جانبی، پوشاک، اسباببازی و مواردی از این قبیل در آن به فروش میرسد. اما مجتمع کوثر فقط به لوازم مدرن اختصاص ندارد. این مجتمع را میتوان یکی از بازارهای خرید صنایع دستی در اصفهان دانست.
بیشتر تمرکز مجتمع کوثر روی فروش ظروف نقره است و شما میتوانید در این مرکز به ظروف نقره بسیار شیک و مجلل دسترسی داشته باشید. اگر قصد مراجعه به این مجتمع تجاری را دارید، خوب است که پیش از رفتن در جریان باشید که این مجموعه از پارکینگ اختصاصی برخوردار است. میتوانید با خیال راحت و با ماشین شخصی به آنجا بروید، ماشین را در جای مناسب پارک کنید و به پاساژگردی خودتان مشغول شوید. بعد هم بهراحتی خریدهایتان را تا خودرو شخصی بیاورید و کمتر سختی بکشید.
زمانی که وارد بازار اصفهان میشوید، امکان ندارد که صنایع دستی این شهر توجه شما را به خود جلب نکند. از مهمترین مراکز خرید صنایع دستی در اصفهان میتوان به حجرههای میدان نقش جهان، سرای هنرمندان، چهار باغ عباسی و مجتمع کوثر اشاره کرد. خوشبختانه بخش قابل توجهی از این مراکز خرید این روزها وبسایتهای خود را هم راهاندازی کردهاند و شما میتوانید خرید آنلاین صنایع دستی اصفهان را هم تجربه کنید. اگر گشت و گذار در سایت و اینترنت را به رفت و آمد به فضای پر هیاهوی بازار ترجیح میدهید، میتوانید خرید صنایع دستی اصفهان را از سایت زاوش هم امتحان کنید.
بیشتر بخوانید: